gevoel voor paarden

           Vanda Oosterhuis

Zoals je kunt zien op deze website, geef ik in verschillende methodes les:
- Wanneer je vooral aan je zit wilt werken zijn Centered Riding en Connected Riding prima geschikt.
- Wanneer je problemen hebt met je paard of gewoon meer over de Tellington TTouch methode wilt leren, kunnen we samen oefeningen doen met je paard. Deze methode is ook erg geschikt als je zelf je jonge paard wilt inrijden of voor de revalidatie na een blessure.

Centered Riding en Connected Riding

De nadruk zal tijdens de lessen vooral liggen op een goede, invoelende en soepele zit. Wanneer je goed zit kan je paard optimaal bewegen en kunnen we ook dressuuroefeningen doen om je paard soepeler te maken. Wat we precies doen hangt natuurlijk af van je wensen en de mogelijkheden van jou en je paard. Vaak doe ik ook enkele oefeningen naast het paard, want het is veel makkelijker je bewust te worden van je lichaam als je niet ook op je paard hoeft te letten.

Tellington TTouch:

Het neemt tijd om de vele aspecten van deze methode te leren kennen en gewoonlijk zal ik een aantal keren moeten komen om met jou en je paard te werken. Het is de bedoeling dat je in de tussentijd zelf met je paard oefent.
Al naar gelang wat je paard nodig heeft en wat je zelf wilt, zullen we meer grondwerk of meer TTouches doen.

 

Grondwerk:

Het kan zijn dat je je paard (nog) niet kan rijden omdat hij te jong is of een blessure heeft gehad. Er zijn dan heel veel leuke en nuttige grondoefeningen die je met je paard kunt doen.
Het uitgebreide Tellington TTouch grondwerk met verschillende obstakels leert je paard op kleine signalen te reageren en goed op te letten.
Connected Groundwork helpt je paard soepel te worden, te buigen en zijn achterhand beter te gebruiken.
Als je je paard meer beweging wilt geven, kunnen we ook longeren met enkele longe, met dubbellonge of zonder longe (vrij longeren). Voor het laatste heb je wel een omheinde ruimte nodig (rond of vierkant).

 

Les in Wapserveen

Wanneer je bv in een manege rijdt, geen eigen paard hebt en graag meer aandacht aan je zit wilt geven of meer over de Tellington TTouch wilt leren kan je ook een paar lessen bij mij nemen op mijn Fjord of een van mijn IJslanders.
Extra leerzaam en leuk is een combi-les. Dan doen we voor het rijden eerst een half uur oefeningen zonder paard. Door deze goede voorbereiding gaat het rijden veel fijner.

Prijzen:

Ik reken voor een les € 45. Ik woon in Wapserveen, in zuidwest Drenthe, en tot 40 km reken ik geen reiskosten. Vanaf 40 km tot maximaal 50 km kom ik alleen als ik minimaal 2 uur les kan geven, of ik reken € 0,25 per km reiskosten.

Een les bij mij thuis kost € 30. Een combi-les € 40.
Bij de links vind je websites waar je adressen kan vinden van andere Centered Riding Instructors of TTEAM Practitioners.