gevoel voor paarden

           Vanda Oosterhuis

Hieronder vind je het algemene programma van de workshops TTouch, Centered Riding en Connected Riding, waarin ik gespecialiseerd ben.
Daarnaast informatie over een workshop/clinic op locatie en workshops bij mij thuis. Voor individueel les of kleine groepjes.

Dit zijn niet de enige workshops die ik geef. Elk jaar organiseer ik samen met iemand ook andere, interessante combi workshops. Dit jaar organiseren we bijvoorbeeld ook een workshop Coaching/Spiegelen met paarden in combinatie met Connecting.

Kijk bij de agenda voor het overzicht van alle workshops. Op deze pagina vindt je ook alle verdere informatie betreffende de workshop/clinic.

Workshop/clinic op locatie

Wanneer je geïnteresseerd bent in Tellington TTouch of Centered of Connected Riding kan ik een workshop of clinic komen geven.
Hiervoor heb je een bak nodig, in de winter een binnenbak, en een ruimte waar we de theorie kunnen bespreken en oefenen.
Voor het grondwerk van de Tellington TTouch zijn minimaal 10 balken of palen nodig en eventueel ander oefenmateriaal zoals pionnen, planken, plastic enz.

 

 

Prijzen voor een workshop/clinic:

Dag: Bij 4 deelnemers € 65 p.p., bij 5 tot 8 deelnemers € 55 p.p.
Weekend: minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers, € 110 p.p.

Workshop bij mij thuis, Schipslootweg 4 in Wapserveen

Ik heb een prachtige buiten bak en geef individueel les of in kleine groepjes.
Je kan op afspraak een dag komen en les nemen met maximaal 2 personen voor Centered of Connected Riding; of met 4 personen voor de Tellington TTouch methode of Connected Groundwork.
Prijzen: 1 of 2 deelnemers, € 80 per dag: 3 of 4 deelnemers € 75 per dag. Ik zorg voor koffie, thee en dergelijke, lunch graag zelf meenemen.
Het is ook mogelijk om op ons kampeerterrein te overnachten in combinatie met lessen nemen en/of een heerlijke buitenrit te maken, door de bossen, over de hei! Vanaf het terrein kun je direct de prachtige hei van Havelte op.

Overzicht van de programma's van de workshops of clinics.

Centered Riding clinic of workshop

We beginnen eerst met een kennismakingsronde waarbij iedereen wat over zijn of haar ervaring met paarden kan vertellen.

Dan doen we met z'n allen oefeningen op de grond, zittend of staand, stilstaand of in beweging. Dit helpt je om goed te gaan voelen hoe je lichaam beweegt, hoe je ademt en wat voor effect dit kan hebben op je paard.
Daarna rijden we, afhankelijk van de groepsgrootte, in 1 of 2 groepen.

Een clinic van 2 dagen volgt ook dit programma , maar we kunnen natuurlijk veel uitgebreider op de materie in gaan.

Connected Riding workshop of clinic

Na een kennismakingsronde doen we eerst oefeningen om je lichaamsbewustzijn te bevorderen. Zoals het vinden van een goede balans, neutraal bekken, rotatie voor de wendingen. Daarna doen we grondwerk met de paarden waarbij je niet alleen je paard soepeler maakt maar ook zelf al veel bewuster wordt van je bewegingen.
's Middags doen we eerst weer oefeningen met elkaar en daarna rij je, afhankelijk van de groepsgrootte in 1 of 2 groepen.

Een clinic van 2 dagen volgt ook dit programma.

Tellington TTouch clinic of workshop

We beginnen met een kennismakingsronde waarbij iedereen iets kan vertellen over zijn of haar paard en eventuele problemen met dit paard of andere wensen als je zelf geen paard bezit. Wanneer de methode nog niet zo bekend is bij de deelnemers zal ik uitleggen wat de bedoeling is van en wat we zullen gaan doen met de paarden.
Afhankelijk van het aantal aanwezige paarden en deelnemers werken we daarna in 2 of 3 groepen.

Meestal gaan we 's ochtends aan de slag met de leidposities en de "playground of higher learning" zoals het labyrint, ongelijk liggende palen, plastic enz.
's middags houden we ons uitgebreid bezig met de TTouches. We oefenen deze eerst met elkaar en daarna werken we met de paarden.

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen een dag bijvoorbeeld alleen TTouch of alleen grondwerk te doen.
In een weekend doen we al deze oefeningen, maar hebben we natuurlijk meer tijd om dieper op de individuele paarden in te gaan en werken met de bodywraps.