gevoel voor paarden
Vanda Oosterhuis
*24 september*: Workshop Agility met Anne-Monique Walstra
Deelname met of zonder eigen paard, deze dag is echter alleen geschikt voor kleinere paarden (max 1,50m) vanwege de hindernissen die we opbouwen.
's Ochtends oefenen we verschillende hindernissen aan de hand, 's middags kan je ze, als je wilt en je paard dat kan, ook rijdend doen.
Het doel is je ideeën aan de hand te doen hoe je een paard op een leuke manier handiger en leniger kan maken.
Kosten € 115 incl koffie en thee
Max 8 deelnemers.

Lessen

Zoals je kunt zien op deze website, geef ik les in verschillende methodes.
Wanneer je vooral aan je zit wilt werken zijn Centered Riding en Connected Riding prima geschikt.
Wanneer je problemen hebt met je paard, meer contact met je paard wilt krijgen of gewoon meer over TTouch wilt leren kan ik je van alles leren over de Tellington TTouch Methode. Deze methode ook bijzonder geschikt als je zelf je jonge paard wilt inrijden of als hulp bij de revalidatie na een blessure.

Wanneer je bv in een manege rijdt, geen eigen paard hebt en graag meer aandacht aan je zit wilt geven of meer over de Tellington TTouch wilt leren kan je ook een paar grondwerk- of rijlessen bij mij nemen op mijn Fjord (gewicht max 80kg) of een van mijn IJslanders (max 70 kg). Ik geef alleen privéles.

Extra leerzaam en leuk is een combi-les. Dan doen we voor het rijden eerst een half uur oefeningen zonder paard. Door deze goede voorbereiding gaat het rijden veel fijner.

Prijzen:
Ik reken voor een les op locatie € 45,-. Ik woon in Wapserveen en tot 40 km reken ik geen reiskosten. Vanaf 40 km tot maximaal 50 km kom ik alleen als ik minimaal 2 uur les kan geven, of ik reken € 0,25 per km reiskosten.
Een les bij mij thuis kost € 35,-. Een combiles, bijvoorbeeld eerst grondwerk (met paard of zonder paard, voor jezelf) en daarna rijden is € 50,-.
Betalen kan contant of je kunt het overmaken. Je kunt bij mij niet pinnen.

Workshops & Clinics

Zie de agenda voor het overzicht van alle workshops en informatie over de verschillende locaties.
Het programma kunnen we in overleg samenstellen.

Workshop/clinic op locatie
Wanneer je geïnteresseerd bent in Tellington TTouch, Centered Riding of Connected Riding kan ik een workshop of clinic komen geven.
Hiervoor heb je een bak nodig, in de winter liefst een binnenbak, en een ruimte waar we de theorie kunnen bespreken en oefenen.
Voor het grondwerk van de Tellington TTouch zijn minimaal 10 balken of palen nodig en eventueel ander oefenmateriaal zoals pionnen, planken, plastic enz.

Prijzen:
Dag:  € 70,- per deelnemer, minimaal 5 deelnemers/maximaal 8.
Weekend: € 120,- per deelnemer, minimaal 5 deelnemers/maximaal 8.

Workshop bij mij thuis in Wapserveen
Je kunt op afspraak een dag komen voor een workshop met minimaal 2 en maximaal 4 personen.
We stellen dan een programma samen naar keuze.

Prijzen:
Bij 2 deelnemers, € 95,- per dag; 3 of 4 deelnemers € 85,- per dag, dit is incl. onderbrengen van je paard in een paddock of gebruik van een van mijn paarden.
Voor een TTouch workshop is het niet nodig een paard mee te nemen.
Een leuke mogelijkheid is om hier in de buurt te overnachten (in mijn vakantiehuisje, er zijn diverse campings, bed and breakfasts en andere vakantiewoningen in de omgeving) en dan bij mij een aantal lessen te nemen.

Inhoud van de lessen of workshops:

Centered Riding en Connected Riding:
De nadruk zal tijdens de lessen vooral liggen op een goede, invoelende en soepele zit. Wanneer je goed zit kan je paard optimaal bewegen en we zullen ook dressuuroefeningen doen om je paard soepeler te maken. Wat we precies doen hangt natuurlijk af van je wensen en de mogelijkheden van jou en je paard.

Voor het rijden zullen we vaak enkele oefeningen doen naast het paard, want het is veel makkelijker je bewust te worden van je lichaam als je niet ook op je paard hoeft te letten.
Bovendien doen we grondwerk met het paard, zodat hij goed voorbereid is op het rijden.

Tellington TTouch:
Het neemt tijd om de vele aspecten van deze methode te leren kennen, hij is bijzonder uitgebreid! Maar het is een gebruikersvriendelijke methode, je leert al snel enkele TTouches waarmee je veel kunt bereiken. Al naar gelang wat je paard nodig heeft en/of wat je zelf wilt, zullen we meer grondwerk of meer TTouches doen.

Grondwerk:
Het kan zijn dat je je paard (nog) niet kan rijden omdat hij te jong is of omdat hij een blessure heeft gehad. Er zijn dan heel veel leuke en nuttige grondoefeningen die je met je paard kunt doen.
Het uitgebreide Tellington TTouch grondwerk met verschillende elementen leert je paard op kleine signalen te reageren en goed op te letten.
Connected Groundwork helpt je paard soepel te worden, te buigen en zijn achterhand beter te gebruiken.
Als je je paard meer beweging wilt geven, kunnen we ook longeren met enkele longe, met dubbellonge of zonder longe (vrij longeren).